Наливайченко: код демократії — це чесність та справедливість. Із собою, з людьми, з нащадками [фото, відео]

Із собою, з людьми, з нащадками.

У парку Шевченка пройшов багатотисячний мітинг на честь 203 річниці народження великого Кобзаря.

В урочистостях взяли участь Голова партії “Рух Валентина Наливайченка “Справедливість” Валентин Наливайченко, голова партії «Патріот» Микола Голомша, голова ВУТ «Просвіта» Павло Мовчан, громадські активісти, які приїхали в Київ з усієї України.

Митрополит Філарет освятив урочисте зібрання і закликав українців до єднання: «Історія свідчить, нас перемагали тоді, коли ми були не об’єднанні. Треба єднатися навколо української держави. Як казав поет «Об‘єднаємося, брати мої».

Виступаючи перед патріотами Валентин Наливайченко наголосив: «Шевченко сьогодні, не тільки університет навпроти і не тільки Кобзар на полиці. Шевченко – той, хто єднає усіх нас. Надихає бути сильними, вірити в Бога і йти в перед з відчуттям гідності та справедливості. Код демократії сьогодні — це чесність та справедливість. Із собою, з людьми, з нащадками», — заявив лідер руху «Справедливість»

До єднання закликали також голова партії «Патріот» Микола Голомша та голова ВУТ «Просвіта» Павло Мовчан. Останній зауважив: «Нам потрібен національний лідер. І цей лідер виступав щойно. Цей лідер Валентин Наливайченко».
Урочистості в центрі Києва, де лунали вірші геніального Тараса відбулися за присутності значної кількості правоохоронців та спецтехніки.
9 березня виповнюється 203 роки з дня народження Тараса Шевченка. Інститут національної пам’яті підготував законопроект, за яким день народження Кобзаря можуть зробити державним святом в Україні та вихідним днем.
Сьогодні ж, як і торік, в окупованому Криму місцева «влада» заборонила покладання квітів до пам’ятника Кобзаря у Сімферополі.