Парламент має зламати кригу байдужості та ухвалити рішення про створення окремого трибуналу для розслідування злочинів режиму Януковича, зокрема проти Майдану Гідності, — Наливайченко

photo5870737217641621521Парламент має зламати кригу байдужості та ухвалити рішення про створення судового трибуналу – наголосив в ефірі 112.ua лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

«Має бути ухвалене законодавство і має бути створений судовий трибунал- окрема судова палата у Верховному суді України. І саме в цю судову установу мають бути передані докази та заарештовані особи», — наголосив Наливайченко.

Він закликав народних депутатів «створити зміни в країні законодавством» — знайти для створення трибуналу більшість голосів.

«Правда полягає в тому, що фігуранти кримінального впровадження про державну зраду та про колаборацію з агресором, можуть уникнути покарання через відсутність трибуналу в Україні. Злочини такого масштабу не можуть розглядатися у районних судах. Вирок має ухвалювати спеціальна палата найвищого судового органу України», — зазначив лідер руху «Справедливість».

Нагадаємо, 23 лютого, Верховна Рада підтримала в першому читанні так званий законопроект про заочне засудження. В ньому йдеться про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу, що дозволять завершити розслідування і передати до суду справу екс-президента Віктора Януковича і його соратників.