Побратими і суд підтримали добровольця (фото)

Новозаводський суд міста Чернігова встановив юридичний факт участі добровольця Олександра Буги в бойових діях, пов’язаних із захистом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Рішення суду оплесками вітали і юристи, і його побратими.
IMG_0207Доброволець Олександр Буга з весни 2015 року був бійцем батальйону «Карпатська січ», а потім виконував свій обов’язок у зоні проведення антитерористичної операції у складі добровольчого українського корпусу «Правий Сектор» ( із 22 червня по 9 листопада 2016 року). Він був у районі міст Авдіївки та Мар`їнки Донецької області, нагороджений медаллю «За оборону Донбасу».
Bu 13
За словами керівника Чернігівської обласної організації Руху  В. Наливайченка «Справедливість» Оксани Голубової,  з листопада 2016 року це вже  5 справа, виграна Правовим  центром  Руху. «Добровольці, які захищали і захищають Україну, повинні мати  такий же статус учасника бойових дій. І наш Правовий центр супроводжує їх справи в судах», — сказала вона.
Bu 11
Висвітленням проблеми  одержання статусу учасника бойових дій бійцями добровольчих батальйонів  перейнялись і засоби масової інформації. Зокрема, в судах працювали журналісти газети «Весть», Чернігівського обласного телебачення «Сівер Центр», а  також Всеукраїнських телеканалів  «Україна» та СТБ. Тож, юристи Руху  «Справедливість» сподіваються, що ці успіхи надихнуть захисників, які не вірили в можливість отримання статусу УБД через суд.