Стаття американського військового журналіста про Україну викликала неабиякий інтерес в країні та у Європі (відео)

Матеріал відомого американського військового журналіста та колишнього пілота сил спеціальних операцій Збройних Сил США Нолана Петерсона, базований на його розмові з лідером Руху “Справедливість”, екс-головою СБУ Валентином Наливайченком, який опублікували у “Daily Signal” (http://dailysignal.com/2017/01/14/ukraines-former-top-spy-goes-after-a-new-enemy-corruption/), визвав неабиякий інтерес у світовій та вітчизняній пресі. Одне із найвпливовіших американських та європейських видань “Newsweek”, яке не балує своєю увагою українських політиків та дуже рідко розміщує матеріали, що вийшли на інших інфоресурсах, зробило вийняток (http://europe.newsweek.com/nolan-peterson-top-spy-who-fighting-corruption-ukraine-543723?rm=eu).

Статтю про те, що відбувається в Україні, та бачення Наливайченка, чому ми погрюзли в корупції і як побороти це ганебне явище, також розмістили відомі “REN NATION RBSBNG” (http://rednationrising.us/ukraine-at-the-center-of-the-nato-vs-russia-debate/) і “World Breaking News” (https://www.wbnews.info/2017/01/nolan-peterson-the-top-spy-who-is-fighting-corruption-in-ukraine/). Сколихнула публікація і українські ЗМІ. Кількадесят інтернет-видань опублікували як переклад статті, так і длали матеріал мовою оригіналу (https://day.kyiv.ua/en/news/160117-ukraine-has-two-three-months-prove-effectiveness-its-fight-against-corruption-valentyn). Не оминули увагою роботу Нолана Петерсона і телеканали України. Так, ведучі каналу “Еспресо ТВ” під час ефіру з Валентином Наливайченком зауважили: резонанс, який викликала ця стаття, має змусити владу серйозно задуматися над своїми помилками.

Нагадаємо, що автор публікації Нолан Петерсон має значний бойовий досвід у Іраку і Афганістані, добре розбирається у питаннях міжнародних відносин та конфліктів, і на сьогодні є одним із найкраще обізнаних фахівців у питаннях агресії Росії проти України.