Кожна мати українського захисника має знати, скільки держава виділила коштів на її сина, — Наливайченко

Один український солдат наскільки і чим забезпечений бюджетом? Саме на це питання мала б відповісти влада, приймаючи вночі бюджет на 2017 рік. Таку думку виказав екс-керівник СБУ, лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко у «Вечірньому праймі» на телеканалі «112 Україна».

Говорити про те, мало чи багато заклали коштів у держбюджет-2017 на оборону можна буде тільки тоді, коли влада оприлюднить суму, яку виділила на забезпечення грошовим утриманням, засобами зв’язку та ураження, засобами захисту та санітарії одного українського захисника, впевнений політик.

“Щоб ми – народ України — мали змогу порівняти цю суму з тим, скільки витрачає держава на утримання одного, наприклад, прокурора. Бо у попередньому бюджеті на одного прокурора у півтори рази більше держава витрачала, ніж на солдата, який воює на передовій”, — зазначив Наливайченко.

Другий аспект, який треба брати до уваги – оборонні замовлення на українських підприємствах, які мають виробляти все те, що захищає життя воїнів і посилює оборону вздовж тимчасової лінії розмежування. “Прямих замовлень на оборонних підприємствах, на жаль, до цього часу немає. Оборонні підприємства, на жаль, не працюють навіть на 50% завантаження”, — підкреслює лідер Руху “Справедливість”.