Наливайченко готує заяву і правові кроки з приводу т.зв. записів Онищенка

Лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко готує власну заяву і правові кроки з приводу т.зв. «записів Онищенка»

Про це політик написав у своєму фейсбуці.

За словами Наливайченка, має бути розслідувана і підтверджена наявність та автентичність доказів, а також обґрунтованість звинувачень, оскільки йдеться про «серйозні звинувачення в обурливих фактах політичної корупції в Україні, що вимагає притягнення до відповідальності усіх причетних».

«Згідно із звинуваченнями, які прозвучали, як мінімум 70 людей в парламенті отримали два з половиною мільйони доларів готівки, також отримали посади на митницях і в інших державних установах. Потім за гроші ще й призначали у Верховній Раді, якщо підтвердиться ця інформація від Онищенка», — наголосив екс-голова СБУ.

Наливайченко також не виключає свого звернення до спецслужб США.

«В Америці про це питали. І республіканці, і демократи: тобто і демократична і республіканська партії цікавляться. Це люди які радять своїм сенаторам, конгресменам», — наголосив політик.
За його словами питали «про плівки» і у сенаті США. Наливайченко вважає, що у разі появи доказів слід залучати і американських фахівців до розслідування фактів такої корупції.
«Якщо підтвердиться ця інформація, я звернуся до спецслужб США. Тому що для корупції у парламенті України використовувалися долари США. А громадяни США і їхні офшорні компанії брали участь у відмиванні грошей з України і поверненні їх у корупційні схеми», — наголосив лідер руху «Справедливість».

Нагадаємо, колишній нардеп Олександр Онищенко, який наразі переховується від українського правосуддя за кордоном, продовжує давати заяви про корумпованість влади. Він стверджує, що передав США «компромат» на президента України Петра Порошенка, наполягає, що займався для Порошенка «скупкою» голосів у Верховній Раді, проводив кампанію проти прем’єра Арсенія Яценюка, а частину своєї «фонотеки» передав ЗМІ.
Серед найдорожчих комерційних голосувань він називає кілька: проекти держбюджетів 2015-го та 2016 років, призначення і відставка Генпрокурора Віктора Шокіна, нове призначення Юрія Луценка, відставка з посади голови Служби безпеки Валентина Наливайченка. Останнє, за його словами, було найдорожчим за цю каденцію Верховної Ради.
«За моїми оцінками, тоді це коштувало близько 2,5 мільйонів доларів. Через мене проходив мільйон», — говорить Онищенко