Команда Трампа отримала докази жахливої корупції в Україні, — Наливайченко

У Вашингтоні відбулися слухання на тему клептократії та корупції в Україні і Росії. Про це розповів лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко у «Великому інтерв’ю» з Євгеном Кисельовим.За словами політика, 7 грудня цього року в Конгресі, в Палаті представників і в Комітеті закордонних справ були міжнародні слухання на тему клептократії та корупції в Україні та Росії. Сенатори і конгресмени, неурядові організації, а також незалежні журналісти представили докази корупції в Україні. І найголовніше, робилися висновки, які дуже важливо було б почути українській владі. «Ці висновки сконцентровані в двох рядках, які я вам зараз надам. У заяві за підсумками слухань у Вашингтоні кажуть, що нинішня українська влада не здатна забезпечити в країні верховенство права, не здатна зупинити корупцію і розкрадання. Більше того, самі можновладці використовують західні країни для того, щоб ховати награбоване — вілли в Іспанії, заводи в Литві і так далі. І це йдеться про першу особу держави, чинного президента України», — повідомив Наливайченко.

Він зауважив, що стенограма цього засідання разом із висновками розсилається всім світовим політикам, вона лягає на стіл тим, хто приймає політичні рішення в усьому світі. Вона не засекречується, на відміну від нашого парламенту, від громадян і журналістів, а знаходиться у відкритому доступі.

«Я вважаю, що це було першим кроком нової адміністрації президента Трампа, яка чітко позиціонує себе. І корупція в Росії буде переслідуватися по всьому світу, і корупція в Україні. Тобто не думайте, що за розмовами про те, проросійський буде кандидат чи ні, нам буде дозволено так само красти, як крали останнім часом люди у владі», — наголосив лідер Руху «Справедливість».