Влада нарешті відгукнулася на ініціативу «Справедливості», — М. Лубківський

Через 6 місяців після ініціативи руху «Справедливість» Валентина Наливайченка щодо запровадження інституту Уповноваженого з прав воїнів АТО влада призначила Вадима Свириденка уповноваженим з питань реабілітації поранених учасників АТО. «Вважаємо це своєю невеликою, але перемогою», — заявив координатор руху Маркіян Лубківський.

На його думку, важливо, щоб новопризначений Омбудсмен мав широкі повноваження із правового, соціального і гуманітарного захисту героїв, які не обмежуватимуться лише вирішенням проблем медичної реабілітації воїнів.

«Уповноважений повинен мати функції, які дозволять йому ефективно діяти і реагувати на байдужість чиновників, порушення законодавства і передбачених ним прав воїнів АТО», — підкреслив Лубківський.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко призначив Вадима Свириденка уповноваженим з питань реабілітації поранених учасників АТО.
Відповідний указ оприлюднено на сайті Адміністрації глави держави.

Зазначається, що колишній санітарний інструктор медичної роти 128 окремої гірсько-піхотної бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ Вадим Свириденко має досвід роботи у медичній сфері та користується авторитетом серед громадських організацій та організацій воїнів АТО.