Голосування за зняття Наливайченка влетіло президенту в копійчину, — Онищенко

Сайт strana.ua провів журналістське розслідування та зясував, як скуповуються голоси в Раді для прийняття важливих для країни рішень.

«Є три способи вплинути на голосування депутата. Перший — комерційний (за гроші). Другий — кланово-олігархічний (за домовленостями і розміном) і кримінальний, коли на депутата заводять кримінальну справу, щоб шантажувати його», — розповідає політтехнолог Сергій Гайдай.

результати голосування по НаливайченкуЦі варіанти підтверджує і нардеп Олександр Онищенко та розповідає хто, кому, за що і скільки платив. Серед найдорожчих комерційних голосувань він називає кілька: проекти держбюджетів 2015-го та 2016 років, призначення і відставка Генпрокурора Віктора Шокіна, нове призначення Юрія Луценка, відставка з посади голови Служби безпеки Валентина Наливайченка. Останнє, за його словами, було найдорожчим за цю каденцію Верховної Ради.Онищенко

«За моїми оцінками, тоді це коштувало близько 2,5 мільйонів доларів. Через мене проходив мільйон», — говорить Онищенко. В якості підтвердження він дає почитати переписку з політиками, які вели з ним переговори по цих голосуваннях, журналістам. І уточнює: його мобільний пройшов експертизу на замовлення британської BBC.

«Я підготувався, — уточнює Онищенко. — Зберіг купу листувань за кілька років роботи з командою Порошенко, віддав телефон на експертизу, яка підтвердила справжність цих листувань. Більш того, у мене є запис, на якому Порошенко дає вказівки… як, кому і за що голосувати. Я записав його на наручний годинник, через що тепер зі всіх гостей АП знімають годинник. Ще вимагають запонки знімати, а з жінок — сережки і кулони. Я готовий надати вам цей запис. Але всьому свій час», — сказав журналістам нардеп, який зараз у бігах.