Україні потрібен свій власний план і стратегія повернення анексованих і тимчасово окупованих територій, — Наливайченко

Так прокоментував інформацію про запропонований американськими юристами-міжнародниками новообраному президенту США Дональду Трампу проект стратегії врегулювання конфлікту в нашій країні лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

IMG_1161

«Не раз з’являлися сценарії врегулювання ситуації в АРК, в Донецькій та Луганській областях України. В таких сценаріях багато чого було, але не було головного — наших національних інтересів. Тому що наші національні інтереси, по-перше, не сформульовані владою, а по-друге, — не захищаються принципово перед усіма сторонами. А це — пряма відповідальність українського президента і уряду”, — наголошує В. Наливайченко.

«Україна має всі підстави та докази російської агресії, щоб нав’язувати власний порядок дениий, наш інтерес має домінувати, бо мова йде про наших людей і нашу територію”, — вважає він.

Нагадаємо, що стратегія опублікована в The National Interest. Її автори – американські юристи-міжнародники — пропонують визнати Крим територією Росії, а Донбас має отримати status quo (стратегія тут: http://nationalinterest.org/blog/the-skeptics/3-step-strategy-trump-ukraine-18403?platform=hootsuite)

Лінк на фейсбук Наливайченка: https://www.facebook.com/nalyvaichenko.valentyn/posts/1872200109682657?__mref=message