«Справедливість» підтримує вимогу людей припинити нищення чиновниками закладів культури та творчої інтелігенції (відеозвернення)

Останнім часом все частіше на адресу керівника Київської обласної парторганізації «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» Костянтина Бєдового звертаються люди зі скаргами на свавілля чиновників у царині культури, просять про допомогу і щоразу інформують про ганебні випадки того, як влада знищує та притісняє осередки культури, намагаючись через корупційні схеми віддати держмайно у «близькі» до себе руки. Тож люди вимушені реагувати на свавілля, на несправедливі конкурси, на закриття культурних осередків.

Так, приміром обухівські можновладці роблять все можливе, аби забрати у громади приміщення Будинку культури з метою його подальшого продажу, у Білогородці в незаконний спосіб призначили «свого» директора Будинку культури, грубо порушивши умови конкурсу з тим, щоб «правильно» опановувати бюджетні кошти.

IMG_1099

IMG_1102

Чим же так недогодила чиновникам колишня директорка Білогородського БК Тетяна Лисюченко, яку люди знають багато років, як порядного, працьовитого і чесного служителя храму культури? Односельчани розповідають, що жінка завжди сприяла розвиткові культури на селі, забезпечувала належні умови для функціонування різних гуртків та колективів, проявляла себе не тільки як лідер, а й як згуртовувач громади з надання допомоги учасникам АТО. За її ініціативою учасники художньої самодіяльності зібрали кошти, які в подальшому були передані на лікування бійцям, що перебували у військовому госпіталі м. Києва. Неодноразово пані Лисюченко організовувала виступи колективів з концертними програмами для наших воїнів, організовувала плетіння сіток до зони АТО.

IMG_1095

Окрім того, запевняють місцеві, пані Тетяна — душа сільського хору «Княжа вольниця», який без неї не існував би в тому вигляді, в якому він є зараз, і не отримував би тих дипломів та гран-прі, які хор привозив не лише з усіх куточків України, а й із-за кордону.

Представники білгородської громади, колектив хору, педагогічний колектив Білогородської загальноосвітньої школи №1, батьки дітей дитячого колективу «Іграшка» просять втрутитися у спірне питання щодо незаконного призначення нового керівника Білогородського будинку культури, вони звернулися до голови сільської ради Максима Анатолійовича Зуєва з проханням залишити на посаді діючого деректора Білогородського будинку культури Тетяну Лисюченко.

Незрозумілими є позиції новопризначеного губернатора Київщини Олександр Горган та начальника відділу культури Києво-Святошинської районної державної адміністрації Дмитра Гончаренка щодо самоуправства містечкових князьків, які керуються вседозволеністю та безкарністю, вирішуючи розчерком пера долі людей, які усе життя присвятили культурі – продукту матеріальної та духовної праці інтелектуальної еліти української нації, пріоритетністю у якій споконвіку були відкритість, прозорість та стабільність.

Ця складова самобутності та самоідентифікації будь-якого народу завжди була підґрунтям у виховуванні почуття гордості, цивілізаційної повноцінності та патріотизму.

Команда Руху «Справедливість» Київської області під керівництвом Костянтина Бєдового докладе максимум зусиль задля того, щоб розібратися в усіх бюрократичних питаннях, які супроводжували конкурс на заміщення вакансії директора будинку культури, на предмет дотримання чинного законодавства України. «Справедливість» вимагає припинити нищення чиновниками закладів культури та творчої інтелігенції!