Українські спецслужби мають забезпечити безпеку громадян, а не лякати суспільство

Українські правоохоронні органи, зокрема спецслужби, мають забезпечити безпеку громадян, а не лякати суспільство. Про це заявив лідер руху «Справедливість» та екс-голова СБУ Валентин Наливайченко в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Правоохоронні органи мають дійсно перейти на забезпечення безпеки людей. В демократичній державі забезпечення безпеки людини – це головне завдання правоохоронного органу. На жаль, ця прес-конференція СБУ може бути використана як піар-агенство Кремля. Не про плани ворога ми маємо розповідати і лякати власних громадян. Ми маємо вийти і сказати: ми отримаємо зарплату від вас. Ми з тим-то впорались, там попросили допомоги Нацгвардію, яка доповідає, що вони нейтралізують загрозу. Так треба діяти, а не лякати населення», — сказав Наливайченко.

За його словами, в пріоритеті має бути захист громадян від будь-яких загроз, зокрема протестувальників — від вибухівки та провокаторів. І це має стосуватися не тільки 14 та 15 листопада, а у будь-якого часу, коли люди виходять на вулиці.

«Що сьогодні пролунало від посадовців СБУ. Якщо кажуть, що є план радника президента Росії, і доведено, що інформація є правдивою, має бути реакція – негайне відкриття кримінального провадження», — додав лідер руху «Справедливість».

Нагадаємо, сьогодні у СБУ повідомили, що Росія має план дестабілізації ситуації в Україні в листопаді, яка має назву «Шатун». Операція включає в себе проведення масових акцій протестів по Україні для дискредитації органів державної влади.