Відповідальність за провал американської політики України несуть МЗС і персонально посол України в США Валерій Чалий, — Лубківський

Відповідальність за провал американської політики України, зокрема на прикладі президентських виборів у США, несуть МЗС і персонально посол України в США Валерій Чалий.

Намагання заступника адміністрації президента України Костянтина Єлісєєва рятувати ситуацію і давати правильні сигнали новому президенту США та його команді є спробами зберігати гарну міну при поганій грі МЗС і посла Чалого.

«Таке враження, що зовнішньополітичне відомство України взагалі не володіло інформацією про перебіг президентської кампанії у США, а посол Чалий взагалі переконував Київ, що перемогу на виборах на 99% одержить кандидат від демократів» — наголосив Лубківський.

На думку дипломата очевидним є те, що наше посольство у Вашингтоні зробило ставку на штаб Клінтон, не маючи жодних контактів високого рівня зі штабом Трампа.

Як колишній посол він наголосив, що давати хибні рекомендації Центру підтримувати на виборах того, чи іншого кандидата і не підтримувати стосунків з усіма учасниками перегонів, є грубою дипломатичною помилкою, що може мати серйозні наслідки для розвитку двосторонніх відносин.

«Я працював і був свідком багатьох виборів у країнах Балканського регіону, але ніколи не дозволяв собі робити хибні прогнози, дезорієнтувати Центр, обмежити контакти зі штабом одного з кандидатів», — підкреслив координатор руху «Справедливість».