Волинська «Справедливість» працює над вирішенням проблем зі смітям

Сміттєвий колапс на Львівщині та аналогічні негаразди на Волині сколихнули західну Україну. Для пошуку шляхів вирішення важливої екологічної проблеми об’єдналися представники влади, екологи та місцеві активісти. Разом зробили перший крок для розв’язання цієї задачі: у селі Маяки відбулися громадські слухання щодо будівництва сміттєспалювального заводу поблизу села Брище.

IMG_1010

Представники Громадсько-політичного руху В. Наливайченка «Справедливість» під час обговорення проекту провели моніторингове соціологічне опитування. На меті поставили з`ясувати ставлення мешканців села Брище та прилеглих населених пунктів (Сирники, Милуші, Рокині, Княгинин, Копачівка) до експлуатації сміттєзвалища та будівництва сміттєпереробного заводу.

Більшість мешканців обурені бажанням влади спалювати сміття, адже вважають, що це нестиме величезну шкоду їхньому життю та здоров’ю. Натомість, на цьому місці вони хотіли б бачити саме сміттєпереробний завод.

«Нам замилюють очі, розповідаючи про незначну шкод. Будь-який еколог розповість, що речовини, які виділятимуться після спалювання, негативно впливатимуть на організм, а ви навіть цього не відчуватимете. Невже нам і так мало екологічних проблем, зокрема, Чорнобиля? Невже потрібно створювати додаткову шкоду? Чому не можна зробити за аналогом європейських країн? Скільки ще будуть економити на житті та здоров’ї нас — простих громадян? Ми маємо чимало запитань до тієї влади, яка була «за» таке будівництво і будемо вимагати відставки таких представників», — зазначила мешканка Брища Галина.

Заступник голови Волинського обласного осередку партії «Громадсько-політичний Рух В. Наливайченка «Справедливість» Олег Колеснік наголосив, що підтримує громаду. «Подібне будівництво і справді не припустиме, тому «Справедливість» боротиметься за те, щоб не допустити його, не дивлячись на те, якому олігарху це буде потрібно. Ми вже проаналізували чимало європейських прикладів і зараз шукаємо шляхи реалізації їх в Україні. Тішить, що люди не підкорюються вказівкам чи погрозам. Тільки спільною працею можна досягти необхідного результату», — додав він.

Результат громадських слухань: одноголосно «ні» будівництву сміттєспалювального об’єкту.

IMG_1011

Теги: Волинь