«Офшоників – за грати!» — у Дніпрі збирають заяви

За кілька годин заяви з вимогою визнати їх потерпілими від дій офшорників у владі підписали більше сотні дніпрян.

Активісти Дніпропетровської обласної організації Рух Наливайченка «Справедливість» приєдналися до Всеукраїнської акції «Офшорників від влади – до суду!». В центрі Дніпра організували наметову кампанію, збирають підписи громадян, які вважають себе потерпілими від  розкрадання бюджетних коштів високопосадовцями, під заявами до ГПУ. Адже ті кошти, які виводилисяі продовжують виводитися закордон із метою ухилення від сплати податків, могли стати гарною надбавкою у соціальних виплатах кожному українцю. В тому числі — і пенсій.

«У мене пенсія 1 500. Хіба зараз може вистачити цих грошей? Цього мало для того щоб ліки купити, не кажучи вже про все інше. Мені 70 років, а я на роботу влаштувалася, бо мені не вистачає пенсії!», — розповідає пенсіонерка пані Лариса, ставлячи підпис під заявою.

«Така ситуація – це ганьба для нашої країни.Точніше, для влади, яка довела країну до зубожіння. Подивіться: народні депутати голосували за те, аби підняти собі заробітну плату! При умові, що й зараз вони отримують в десятки разів більше, ніж пересічні українці. Це нонсенс і ганьба. Дніпропетровська область буде всіляко сприяти, аби ця справа зрушила із мертвої точки. Ми заручилися підтримкою народу. І разом ми зможемо подолати корупціонерів!», — заявив керівник Дніпропетровської обласної організації Руху «Справедливість» Вячеслав Голенищев.

Робота активістів спричинила неабиякий ажіотаж серед  дніпровців, акція викликала зацікавлення та схвалення людей. У розмові із Вячеславом Голенищевим люди зізналися: вже несила мовчкитерпіти та дивитися, як можновладці наживаються на них. Тож вірять, що кожна їхня заява – крок до перемоги над несправедливістю.

Нагадаємо, у 2015 році лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко ініціював перше в Україні розслідування проти тих посадовців, які виводять державні кошти через офшори з України. Він двічі звертався у Генпрокуратуру із заявою про відкриття кримінальної справи проти власників офшорних компаній в Україні. Після 10 місяців бездіяльності правоохоронних органів, він звернувся до Печерського районного суду Києва. Суд визнав протиправною бездіяльність ГПУ та зобов’язав зареєструвати кримінальне провадження за статею 209 ККУ «Легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом». Зараз активісти Руху організували Всеукраїнську акцію аби не дати загальмувати цю справу та пояснити людям, що від цих злочинних дій страждає кожен мешканець нашої країни.