На переговорах в Берліні Україна використала далеко не всі козирі, — Наливайченко

Лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко розкритикував позицію української сторони на переговорах «нормандської четвірки» у Берліні.

Президент мав би виказати невдоволення тим, що має сидіти за столом переговорів з тими, хто вбиває громадян його країни. Та головне, на думку дипломата, — не можна будувати національну безпеку на міфах. Правильній підхід — будувати на правді. Наливайченко назвав три козирі, які не використала делегація України.

На стіл переговорів не поклали докази злочинів проти людяності, які зараз коються на українській землі: масові захоронення, вбивства, тортури, недопущення місії «Червоного хреста». Козир другий: український президент мав оприлюднити всьому світу список наших заручників, а їх вже 105, які зараз перебувають в катівнях Російської Федерації, зауважує Наливайченко.

І третє: ми мали б продемонструвати статистику збитків, завданих українській економіці під час російської агресії. Глава держави мав би сказати скільки переселенців у нас зараз, скільки з них тікало з тимчасово окупованих територій із пустими руками, лише з документами. «Три такі серйозні дипломатичні та військово-політичні козирі мали б бути в української делегації, коли представники України сиділи разом за столом переговорів із президентом Франції Олландом та канцлером Німеччини Меркель навпроти російського президента та його помічника Суркова», — наголосив лідер Руху «Справедливість».