Наливайченко: маємо диктувати наші умови: звільнення усіх наших співвітчизників разом із виконанням безпекового пакету має бути наріжним каменем нашої позиції. Потім — політичний пакет

«Українська сторона, чомусь мовчить про долю Карпюка і Клиха та всіх незаконно утримуваних українців у РФ. Ми маємо диктувати наші умови: звільнення усіх наших співвітчизників має відбутися разом із виконанням «безпекового пакету» і  має бути наріжним каменем нашої позиції. А вже потім вести мову про «політичний пакет», — заявив в ефірі каналу 112 лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.
 Він спростував слова деяких українських політиків та іноземних адвокатів, які стверджували, що візит Н. Савченко до Москви, яка полетіла підтримати українських бранців Кремля, заздалегідь готували спецслужби. «Це повна маячня що домовлялися спецслужби. Всі відносини зі спецслужбами РФ мною були розірвані. І якщо хтось таке вчиняє,  то вчиняє державний злочин», — наголосив екс-глава СБУ.
Наливайченко висловив занепокоєння, що окрім Н. Савченко захищати політв‘язнів більше нема кому: «Держава зобов‘язана захищати своїх громадян, і дуже прикро, що окрім Надії там з наших нема нікого. Де консульська служба України? Де захист громадян в ПАРЄ та ООН?»
Він підкреслив, що РФ незаконно утримує 105 заручників українців. І закликав, по кожному політв‘язню провести спеціальне розслідування, визнати їхню справу, як злочин і таким чином звільнити. «На міжнародній арені є важелі. Що нам робити опустити руки? Такого не можна допускати», — заявив лідер руху «Справедливість».