Україна має приєднатися до міжнародних зусиль по боротьбі з офшорами, — Наливайченко

Щоб українці отримували справедливу заробітню плату, влада має не кредити у МВФ брати, а припинити красти з бюджету та повернути те, що вже незаконно вивели в офшори. Про це в ефірі каналу “112 Україна” заявив лідер Руху “Справедливість”  Валентин Наливайченко.

off 3

Влада повідомила, що підвищить мінімальні зарплати, але не сказала, на скільки та коли ще підвищаться тарифи. А тільки у цьому році доходи кожного українця нівелювалися більше ніж на 30%. Тому зарплати необхідно було підвищувати ще влітку, справедливо вирівняти рівень фінансових надходжень та витрат для кожного громадянина країни, зауважив політик.

Гроші на це можна знайти, впевнений Наливайченко. Для цього не треба брати кредити Міжнародного Валютного Фонду або запускати станок та друкувати мільйони, щоб не довести країну до інфляції. Рецепт економічної стабільності, а потім і росту простий: притинити красти з бюджету та приєднатися до  міжнародних зусиль по боротьбі з офшорами та головне — повернути все, що вкрадене через діючі в Україні корупційні схеми.

“Ця організація, що працює під проводом США та Великобританії, називається BEPS. Усі цивілізовані країни до неї приєдналися, окрім України. Більше того, президент та прем’єр уникають ці зібрання, де збираються всі світові лідери! Але міжнародна коаліція вже прийняла рішення по розсекреченню ошорів, встановленню кінцевих власників та головне – по поверненню вкраденого в бюджет!”, — наголошує лідер Руху “Справедливість”.

За два останні роки Україна повернула лише 4 тисячі доларів, тоді як мова йде про мільйони доларів, які вкрали в українців та вивели з країни через офшори. “Мільйони на кожному рахунку! І я знаю, про що я говорю, бо цей список запроваджувався в 2014 році в моєму кабінеті. В ньому – не лише “попередники”, в ньому – представники й нині діючої влади”, — стверджує Валентин Наливайченко.