Ми ніколи не відмовимося від власної історії і творитимемо своє майбутнє на її найважких уроках, — В.Наливайченко

Створена на день Пресвятої Покрови, УПА була навмисно втоплена у крові та репресіях, заявив лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко в урочищі Гутвин Рівненської області, де проходять урочистості з нагоди 74-ї річниці створення УПА: «Ми ніколи не відмовимося від власної історії і завжди творитимемо своє майбутнє на її найважких уроках».
IMG_0744

Наливайченко підкреслив, що ніхто і ніколи не зміг і не зможе знищити правду про українських патріотів, які в складних історичних умовах здійснили відчайдушну спробу здобути для України свободу і незалежність: «За прагнення, щоб українці були своїми на своїй землі, чужі українцям сталінський і гітлерівський режими намагалися їх тотально і тоталітарно знищити, стерши пам’ять про героїв і очорнивши перед світом».

IMG_0743

Екс-керівник СБУ нагадав, що часто під виглядом загонів УПА в Україні діяли бригади радянського МҐБ, аби налаштувати населення проти повстанців. Спецагенти створювали бойові групи, перевдягаючи цілі загони у форму УПА. На Західній Україні вони мордували, вбивали людей, ґвалтували жінок. І ця неправда досі роз’єднує та заважає нації бути монолітною: «Брехня про УПА та її командирів, вживлена каральними органами МҐБ, роз’їдає наш народ і сьогодні, заважаючи єдності українців і монолітності України», — підкреслив лідер руху «Справедливість».

IMG_0746IMG_0745