Активістки Руху «Справедливість» достукалися до «Київобленерго»: траса «Київ-Чоп» знову зі світлом

Нещодавно на нашому сайті та сайті «Антикорупційного руху В. Наливайченка» вийшла публікація щодо припинення постачання електроенергії на відрізку траси від межі Києва до межі Житомирської області. ПАТ «Київобленерго» надав свої коментарі та інформацію з приводу ситуації, що склалася.
11

«Процес постачання електричної енергії чітко врегульований нормами чинного законодавства та здійснюється  на підставі укладеного договору на електропостачання.

Варто звернути увагу, що форма договору на постачання електричної енергії є типовою та затверджена Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

За умовами договору, енергопостачальник зобов’язаний продати електричну енергію Споживачу, а останній відповідно зобов’язаний такий товар оплатити на умовах та в порядку, що передбачений договором.

Окрім договору сторони повинні керуватись Правилами користування електричною енергією, що затверджені НКРЕКП та є нормативним документом.

У випадку не оплати електричної енергії споживачем – енергопостачальник на підставі пункту 7.5. вищезазначених Правил зобов’язаний припинити повністю чи частково електропостачання такому споживачу-боржнику, при цьому необхідно здійснити відповідне попередження споживача.
Таким чином, дії енергопостачальників в частині відключення боржників є виконанням обов’язкових норм Правил користування електричною енергією та відповідних договорів в тому числі», — відповіли в «Київобленерго».

Відключення боржників закріплений на рівні нормативних документів з ціллю недопущення розбалансування цілісної енергетичної системи України, невчасної оплати за куповану електричну енергію в Державне підприємство «Енергоринок», що може потягнути за собою як заборгованість Держави перед генеруючими компаніями так і процес бюджетоутворення в країні, запевняють в компанії.

«Що стосується припинення електропостачання об’єктів освітлення автодороги «Київ-Чоп», що належать ДП «Київське обласне дорожнє управління» у зв’язку із значною заборгованістю понад 1 млн. грн. ПАТ «Київобленерго» неодноразово зверталось до Споживача з проханням оплати заборгованість та уникало обмеження постачання електроенергії на дані об’єкти.

Враховуючи ігнорування зі сторони Дорожнього управління взятих на себе зобов’язань по оплаті електричної енергії, 9 серпня цього року ПАТ «Київобленерго» змушене було здійснити заходи по недопущенню зростання заборгованості понад мільйон гривень з дотриманням вимог чинного законодавства, як наслідок — ДП «Київське обласне дорожнє управління» сплатило  частину боргу.

Усвідомлюючи важливість безперебійного забезпечення електроенергією об’єктів освітлення автодороги «Київ-Чоп» та їх вплив на безпеку руху наразі електропостачання  відновлено в повному обсязі», — пишуть Аллі Збанацькій та Марині Дехтяр, які порушили це питання та зверталися у всі можливі інстанції.

Тож, щоб згадали про безпеку людей, варто нагадувати про себе, говорять активістки.