Як черніговець Григорій заламав нападника в Маріуполі (відео)

На Григорія, одного з бійців роти «Чернігів», Рух Наливайченка “Справедлівисть” звернув увагу ще під час медичного тренінгу з основ надання першої медичної допомоги і виносу поранених з-під обстрілу.

IMG_0707

Тренінг цей організувала чернігівська команда Руху. Активісти уважно спостерігали, як кремезний боєць роти цікавився усіма подробицями надання медичної допомоги, як собі, так і пораненому, та тренувався транспортувати бійця на собі.

Григорій, вагою у 100 килограмив, після того, як повернувся після ротації з Маріуполя (сектор М), подилівся враженнями від служби.

IMG_0708

У Маріуполі, під час охорони мосту, о 5:30 ранку на нього напав місцевий житель – накинув зі спини удавку. Проте, через мить дуже пошкодував. Григорій його перевів у «партер» і скрутив. Миттю прийшов на допомогу його побратим, який займається бойовими мистецтвами. І через 5 хвилин після нападу чернігівці уже телефонували командуванню абі повідомити про інцидент.

Командування Донецької поліції за професіоналізм у нейтралізації нападника нагородило годинниками Григорія і його бойового товариша. “Ми з побратимом вирішили для себе: повернутися живими до Чернігова. Тому дотримуємося усіх вимог: борежилет, каска, автомат завжди на плечі. Ні в якому разі на посту не спати. Прості правила рятують життя”, — розповідає Григорій. Відео тут:

За його словами, в пресі спочатку з’явилася повідомлення, в якому він виглядав як жертва нападу. А це — зовсім не так. “Справедливість була відновлена”, — жартує зараз Григорій. І продовжує тренуватися у складі роти “Чернігів”. До наступної ротації в зону АТО.

Теги: Чернігів