Від України залежить мандат ООН на суд над терористами, причетними до теракту МН-17, — Наливайченко

Мандат Організації Об’єднаних Націй на спеціальний суд над терористами, які причетні до теракту малазійського «Боїнга», залежить від України. Про це в ефірі програми «Про політику» на каналі Еспресо.TV розповів лідер Руху «Справедливість», екс-керівник СБУ Валентин Наливайченко.

«Коли ти в суді захищаєш жертв від мародерів та терористів — за тобою йде весь світ. Насправді, мандат ООН на спеціальний суд над терористами, які причетні до теракту малазійського «Боїнга», залежить від України. Від того, наскільки влада готова йти в розслідуваннях і в досудовому переслідуванні бойовиків», — наголосив він.

Наливайченко впевнений, що саме Україна повинна оголосити підозру російському терористу Гіркіну, громадянину України Плотницькому, які безпосередньо причетні до цього жахливого злочину. «Я розсекречу ще одну інформацію. Гіркін брав участь і розстріляв перших офіцерів українських, які йшли на його знищення», — додав екс-голова СБУ.

Мова йде про смерть капітана СБУ Геннадія Біліченка під Слов’янськом на початку квітня 2014 року, зауважує Наливайченко. «Розумієте про що ми говоримо? Ми маємо покарати тих, хто вбивав наших офіцерів, які намагались з самого початку придушити цю заразу», — резюмував лідер Руху «Справедливість».