У Дніпрі попрощалися із загиблими поліцейськими

Розпорядженням міського голови 26 вересня оголошене днем жалоби у Дніпрі.

Громадську панахиду провели в театрі імені Горького. На церемонію прощання з поліцейськими Артемом Кутушевим та Ольгою Макаренко, які загинули під час виконання службових обов’язків 25 вересня, прийшли колеги, рідні та близькі, а також сотні небайдужих дніпрян. Щоб віддати останню шану патрульним, люди вишикувалися в чергу біля входу в театр.

У загиблих залишилися маленькі діти. У Ольги – двоє діток, Артемовій доньці вчора виповнилося 4 роки.

Керівник Дніпропетровської обласної організації громадсько-політичного руху В. Наливайченка «Справедливість» Вячеслав Голенищев на своїй сторінці у фейсбук зауважив: зараз головне завдання – оперативно та професійно провести розслідування. «Вчорашнє вбивство двох поліцейських у Дніпрі має бути швидко і ефективно розслідуване, а злочинець понести справедливе покарання!

Ольга Макаренко і Артем Кутушев до приходу в патрульну поліцію жодного стосунку до силових відомств не мали. Це бойове зіткнення стало для них першим і останнім. Ціною власного життя вони вберегли українців від небезпеки, адже людина, яка практично у центрі міста холоднокровно вбила двох людей, була у розшуку», — зазначив він.

Нагадаємо, трагедія, яка забрала життя двох поліцейських, сталася зранку у неділю в районі автовокзалу Дніпра. Патрульні зупинили автівку за порушення правил дорожнього руху. Водій відповів стріляниною. Правоохоронець Артем Кутушев загинув на місці. Його напарницю Ольгу Макаренко було поранено під час нападу. Жінка померла в лікарні. За її життя боролися найкращі фахівці обласної лікарні імені Мечникова, та, на жаль, врятувати життя потерпілої не вдалося. Від учорашнього вечора люди несли квіти до будівлі управління поліції в Дніпрі. Нападник наразі перебуває під вартою в одній з лікарень міста.

Світла пам’ять Ользі та Артему.

Щирі співчуття їхнім рідним та близьким.