Активісти вимагають прозорого використання бюджетних коштів!

Акція Руху «Справедливість» під Васильківською РДА.

Члени Київської обласної організації громадсько-політичного руху В. Наливайченка «Справедливість» разом із мешканцями Васильківського району пікетували районну ради та райдержадміністрацію. Очільники владних кабінетів не чекали таких гостей, бо в районній раді напередодні працювали комісії і всі знали про те, що має відбутися позачергова сесія. Але  після того, як представниками Руху були зареєстровані «Повідомлення про проведення масових заходів» та листи з «Відкритими зверненнями» до ЗМІ, правоохоронних органів, громадськості, депутатів, політичних сил Київської області – позачергову сесію проводити терміново передумали.

Голова Київської обласної регіональної парторганізації  Костянтин Бєдовой запросив голову районної ради Баласинович Наталію Олександрівну на відверту розмову до людей, які прийшли на пікет. Вимога людей – справедливий розподіл місцевого бюджету. І аргументи щодо того, що районна рада виділяє кошти тільки за погодження бюджетної комісії, а структурні підрозділи райдержадміністрація наймають підрядників на виконання робіт, людей не переконали. Адже всі пропозиції райдержадміністрації затверджуються депутатами районної ради. Тож Рух «Справедливість» звернувся до НАБУ, ГПУ, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, МВС із вимогою розслідувати справу, в якій юристи Руху вбачають ознаки корупційної діяльності з боку державних службовців.

Голова районної адміністрації погодилася з тим, що скарги від мешканців Василькова вже надходили давно, і вона буде сприяти подоланню корупції, якщо факти такої будуть виявлені.

Тримати відповідь перед людьми був змушений і голова райдержадміністрації Владислава Одинця. Його відповідь на всі питання: «Є розуміння процесу». Але люди обурилися, адже розуміння, кажуть, якраз і немає. Скарги жителів Василькова посипалися на голову  керівника району одна за одною. Одинець відводив очі, але на питання: «Як таке може бути, що проблеми не вирішуються роками?», відповів громаді та активістам Руху «Справедливість»: «Елементарно!».

Корупція у владі досягла свого апогею. Дотягнувшись до владного крісла, левова частка чиновники починають набивати власні кишені, не соромлячись використовувати кумів та родичів, а також заводити державні кошти на підприємства, в яких вони ще донедавна були власниками. Їх не обходить війна на сході країни, тисячі смертей та зубожіння українців. Так, у Васильківському районі заступник голови райдержадміністрації працює ще й архітектором. Зручно виконувати оборудки в архітектурних підрозділах, коли гроші і печатка в одних руках, обурюються люди.  Тож виходить, що основні функції представників влади зводяться до елементарного розкрадання бюджетних коштів.

Задля встановлення справедливості активісти Васильківщини та члени Руху об’єднають зусилля у боротьбі з корупціонерами у владі, з тими, хто власними діями в супереч Закону обкрадає Україну!