Маркіян Лубківський озвучив версію вбивства Жиліна

Ймовірно, причиною вбивства ватажка терористичного угруповання «Оплот» Євгена Жиліна були економічні оборудки, до яких він був причетний.
Про це повідомив координатор руху «Справедливість» колишній радник голови СБУ Маркіян Лубківський в ефірі телеканалу «112 Україна».
«Це вбивство виглядає доволі загадковим, як і загадковою і негативною була роль Жиліна у подіях на українському Сході, зокрема у Харкові. Сьогодні у нас була розмова з Валентином Наливайченком, і ми теж схиляємося до версії, яка, як я розумію, є основною, що мотивами вбивства були економічні оборудки, до яких був причетний Жилін», — сказав Лубківський.
За його інформацією, Жилін виконував роль зв`язкового між російськими спецслужбами та виконавцями злочинів на місцях. «Тому і було фінансування вчинення обстрілів, підривів», — зазначив колишній радник голови СБУ.
Нагадаємо, 19 вересня в одному з ресторанів Підмосков’я застрелили голову терористичної організації «Оплот» Євгена Жиліна. За даними ЗМІ, Жиліна могли вбити через гроші, які він позичив і не повернув.
«Оплот» — харківська громадська організація на основі однойменного бійцівського клубу. Під час Революції гідності організація займалася викраденнями і тортурами активістів. Також «Оплот» відповідальний за масовий підпал автомобілів в Києві.