Наливайченко: до 2017 року відкриють усіх кінцевих бенефіціарів

Україна чи не єдина країна , яка не буде називати кінцевих власників офшорів.

Клептократам в українській владі залишився час до кінця року. Про це в ефірі каналу 112 заявив лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

Він повідомив, що за тиждень в Китаї закінчиться засідання «Великої двадцятки», де ухвалять резонансне рішення стосовно найбільших корупціонерів світу. «До кінця року будуть відкриті всі бенефіціари кінцеві, тобто імена, рахунки і країни усіх тих, хто отримує прибуток від усіляких офшорів. Це стосується насамперед держчиновників усіх країн по всьому світу», — наголосив екс-керівник СБУ.

За словами Валентина Наливайченко відкрити інформацію зголосилося понад 100 країн світу. Зокрема Беліз, Віргінські острови, Латвія – там, де зазвичай ховають офшори у тому числі і українські чиновники. «Водночас нашої країни у цьому списку не має. Є Грузія, Є Туреччина, Франція та Іспанія. Україна чи не єдина країна , яка не буде називати кінцевих власників офшорів», — підкреслив він.

Водночас, Наливайченко наголосив, що відсутність відкритого списку українських посадовців з офшорами не означає, що їм не загрожує кримінальна відповідальність: « Американська юстиція вже працює над одним з цих поплічників українських держслужбовців-клептократів. Його прізвище Магістрат. Людина, яка була спільником створення помийок політичної корупції, у тому числі і в Україні».

Екс — керівник СБУ підкреслив, що збирав докази ще перебуваючи на посаді, не припинятиме це робити і в політично-громадському русі. Оскільки для українців важливо не тільки дізнатися про корупціонера, а й повернути в країну усі вкрадені кошти.