«Справедливість» вітає українських десантників із Днем ВДВ

Щороку у Луцьку відзначають День ВДВ. Окрім традиційних зустрічей бойових побратимів, цей день представники повітряно-десантних військ різних частин, загонів та років служби збираються, аби віддати шану полеглим побратимам та пригадати службу в армії.

9e45be52-f795-4490-8f79-fac493d9ad18

Десантники Волині розпочали 2 серпня 2016 року з богослужіння та панахиди по загиблим товаришам у церкві Святого Іллі (район ДПЗ у Луцьку). Саме пророка Іллю вважають небесним покровителем «крилатої піхоти». За переказами, святий Ілля забраний на небо саме повітряною колісницею. І його сходження на небеса спостерігали багато свідків.

Після богослужіння десантники провели збір на театральному майдані, розгорнули свою символіку з написами «Ніхто крім нас!» та «Слава ВДВ – Слава Маргелову!». Вишикувавшись у колону, вони урочисто пройшлись стройовим маршем під стягами ВДВ до Меморіалу Слави. Щороку бійці аеромобільних військ різних років служби приходять до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, аби покласти квіти та запалити свічки у пам’ять про полеглих побратимів.

cff847de-b570-4863-a1f2-666d20ec58af

Волинські десантники у складі 80-ї та 95 аеромобільних бригад воювали і до сьогодні воюють на сході України. Вони перебувають на особливому рахунку в Міноборони і рівень підготовки багатьох бійців позитивно відзначають у штабі АТО. За більше 2 рокі так званої АТО, а фактичної – війни, десантура Волині брала участь в десятках спецоперацій, де, завдяки хорошій підготовці, показали високі результати. Саме вони одними з перших зголосилися піти у добровольчі батальйони «Айдар» та «Донбас». Десятки десантників полягли на сході України. Тому щороку «крилата піхота» відвідує Алею почесних поховань на кладовищі у селі Гаразджа.

9b706d94-0ac2-4215-995f-0d3e907f901d

Цьогоріч керівники Волинської обласної організації Руху В. Наливайченка «Справедливість» допомогли десантникам у проведенні свята. «Ми допомогли з організованим доїздом на кладовище, де відбулась панахида за загиблими бійцями. Робили це з почуттям величезної подяки цим хлопцям, які захищають цілісність нашої держави на сході країни. Ми готові підтримати кожного з них, кожного члена їх родин усім, чим зможемо.

І вітаємо кожного десантника України зі святом!» — говорить керівник Волинської обласної організації громадсько-політичного руху В. Наливайченка «Справедливість» Назар Романюк.

e19e9402-dbb0-431b-ac22-98e264d5ac08

До вітань приєднався і заступник керівника Руху Наливайченка, доброволець Руслан Колєсніков. Він також зазначив, що у рамках загальнонаціонального об’єднання «Армія Гідності», ініційованого лідером Руху «Справедливість», у кожному регіоні України працюють приймальні, де кожного воїна АТО вислухають та допоможуть.

Руслан и Валентин

Теги: ВДВ, Волинь