Військового рішення по Донбасу не було від самого початку, — Наливайченко

Тільки з причини, що Київ обрав лінію недопущення жертв серед мирного населення, російські війська не були введені повномасштабно. Українські силовики не могли штурмувати захоплені бойовиками адміністративні будівлі на Донбасі два роки тому. Це призвело б до повномасштабної окупації Росією Донбасу і повної втрати українських територій. Про це в ефірі «Громадського радіо» повідомив лідер громадсько-політичного руху «Справедливість» та екс-голова СБУ Валентин Наливайченко.

«Дуже важливо зрозуміти, що це була масова зрада правоохоронців, прокурорів, СБУшників. Місцева влада не просто зрадила, а відкрито закликала російські війська зайти на територію України. Один постріл у мирного жителя і це вже була б цинічна, повномасштабна — не гібридна — окупація Росією і Донецька, і Луганська», — сказав Валентин Наливайченко. За його словами, у зв’язку з тим, що Київ обрав лінію недопущення жертв серед мирного населення, російські війська не були введені повномасштабно.

Громадсько- політичний рух «Справедливість Валентина Наливайченка»

Валентин Наливайченко

«Тепер залишився шанс на мирне, з міжнародною допомогою, повернення українських земель», — заявив колишній керівник СБУ.