Наливайченко: Українці варті професіоналів у владі

Непрофесіоналізм, бездіяльність і безпорадність уряду – ось що Україна та українці побачили протягом останніх місяців, коли виникла загроза нового небезпечного вірусу.

Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Валентин Наливайченко в ефірі телеканалу «Еспресо».

«А ви знали про те, що у сусідній Білорусі вже виробили тест на цей коронавірус? Так чому наша влада не тільки мовчить про це, але пальцем об палець не вдарила, щоб від сусідньої країни взяти вже напрацьоване їхніми медиками? Натомість ці профани понад місяць лише залякували людей, займалися самопіаром, а не інформуванням людей!» – зазначив політик.

Він наголосив, що ще місяць тому, виступаючи у телеефірах, наголошував на необхідності уряду почати вживати профілактичні заходи, щоб люди заспокоїлися і  знали, що влада їх захищатиме.

«Ми мали б побачити, як дезінфікують аеропорти, літаки. Ми мали б відчути роботу Центру громадського здоров’я, який утримується за гроші платників податків і головне завдання якого – протидіяти епідеміям, захищати від небезпечних захворювань та оперативно інформувати суспільство. Переконаний: ми, українці, варті фахівців в уряді, професіоналів у Міністерстві охорони здоров’я. Але ще – із небайдужим серцем. Тоді це надаватиме впевненості, що нас захистять», – резюмував Валентин Наливайченко.