Головний обов’язок влади – повернути додому усіх загиблих в авіакатастрофі в Ірані

Про це заявив народний депутат, лідер руху “Справедливість” Валентин Наливайченко в ефірі телеканалу “Еспресо”.

“Як фахівець, а не теоретик, наполягаю: обов’язок влади зараз – повернути додому усіх загиблих в авіакатастрофі в Ірані, яких би зусиль це не коштувало!” –  наголосив політик.

Наливайченко, як відомо, особисто брав участь у ліквідації наслідків авіакатастрофи та ідентифікації 72-х загиблих громадян України на далекому Шпіцбергені (Норвегія) у 1996 році.

“Другий обов’язок влади – через ретельне і прозоре розслідування встановити справжні причини катастрофи українського літака та наполягати на притягненні до відповідальності винних – хто б не стояв за загибеллю людей”, – вважає депутат.

Наливайченко переконаний: зараз необхідно створити спільну міжнародну слідчу групу із залученням США, Канади та Великої Британії та професійних українських слідчих.

“Переконаний, що українська влада має скористатися механізмом, який ми застосували під час розслідування збиття Малайзійського «Боїнга» у липні 2014 року. І почати справжнє розслідування з експертизами, з безумовним і необмеженим доступом до чорних скриньок, до уламків літака”, – наголосив екс-голова СБУ.

За його словами, саме “шляхом такого міжнародного розслідування із залученням усіх доказів ми дізналися правду – хто винен в катастрофі малайзійського літака і в загибелі невинних людей”.

“Нам треба зараз не вичікувати, а наполягати, не просити, а вимагати! Українській владі треба займати безкомпромісну позицію у питаннях розслідування цієї трагедії!” – підсумував Валентин Наливайченко.