Рух «Справедливість» відстояв у суді своє ім’я

Окружний адміністративний суд міста Києва відмовився задовольнити позов однієї з партій щодо скасування державної реєстрації політичної партії «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість». Таке рішення суд ухвалив 23 жовтня.

Позов до суду подала Житомирська обласна організація політичної партії «Справедливість», яка вимагала від Міністерства юстиції визнати протиправною реєстрацію партії «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість».

Позивач також вимагав скасувати державну реєстрацію Руху «Справедливість», посилаючись на те, що його найменування збігається з назвою партії позивача.

Ухвалою Окружного адміністративного суду Києва від 23 жовтня у задоволенні позову Житомирської обласної організації політичної партії «Справедливість» відмовлено повністю.

Суд дійшов висновку, що Рух Валентина Наливайченка «Справедливість» не порушив жодних вимог законів про «Політичні партії в Україні» та «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань». Це підтвердили у суді і представники Міністерства юстиції.

Коментуючи рішення суду, голова Громадського-політичного руху «Справедливість» Руслан Колєсніков зазначив, що Рух налічує понад 10 тисяч членів, має більше 100 депутатів в об’єднаних територіальних громадах, співпрацює з тисячами волонтерів та кількома сотнями громадських ініціатив.

«Наша сила перш за все в людях, а ідеологічні засади та цінності повністю ототожнюються з глибиною значення назви нашого Руху «Справедливість». І для мене взагалі дивним був цей позов до суду від фейкової партії, яку Мін’юст мав вже давно ліквідувати через відсутність діяльності та неучасті у виборах протягом останніх 10 років», — зазначив Руслан Колєсніков.

scan0017-1

scan0022-1