Країна потребує негайного перезавантаження! — Колєсніков

Сьогодні Україна ще має пережити основні виклики, які перед нею стоять. Стан держави — гірший, ніж будь-хто очікує. Кожен напрямок потребує особливої уваги.

На цьому наголосив керівник штабу Руху «Справедливість» Руслан Колєсніков.

JJ1A0034-min

Політик аналізує загальну проблематику за 6 напрямками: газотранспортна система, промисловість, транспорт, аграрний сектор, IT, наука.

«Українська газотранспортна система має загрозу перетворитися на купу металобрухту у разі втрати своєї транзитної цінності», — наголошує Колєсніков.

Він зазначив, що це пов’язано, у першу чергу, з будівництвом обхідних газопроводів, як-от «Північний потік».

«Шляхом встановлення здирницьких тарифів для населення та промисловості високопоставлені чиновники сприймають газотранспортну систему як власну «кормушку», при цьому не вкладаючи в неї коштів», — додав керівник штабу Руху.

Політик вказує на абсолютно незадовільний стан промисловості: «Галузь практично неконкурентноздатна через застарілість обладнання й технологій, а до того ж, подекуди корумповані власники підприємств своїм керуванням роблять ситуацію нестерпною: платять низькі зарплати й знижують якість продукції».

«Транспортна система України, що є кровоносною системою країни, зношена на 97%. Керівники галузі отримують колосальні зарплати за рахунок підняття вартості послуг, конкурентноздатність теж знижується», — пояснює Руслан Колєсніков.

Про аграрний сектор теж маємо подбати. «Це наші сльози, адже село добивають остаточно, агрохолдинги шаленими темпами зводять родючість наших земель нанівець, бо їх цікавить лише швидкий заробіток. Посіяли, зібрали, продали. А про сільгосппереробку не думають, хоча економіка запрацює, якщо продавати закордон уже готову продукцію!» — зазначив політик.

IT-сектор теж в Україні почувається некомфортно. «Через недолугість чиновників і жорстку бюрократизацію наші програмісти вимушені працювати в країнах, де технології цінують і готові вкладати в інтектуальну власність», — зауважив Колєсніков.

Він окремо наголосив на тому, що «українські програмісти уже давно могли би впровадити електронне урядування в Україні за прикладом Естонії, яка, до речі, безкоштовно передала нашій команді відповідне програмне забезпечення».

Руслан Колєсніков окрему увагу приділив науці: «Жах і сум викликає те, як масово наша талановита молодь тікає або ще планує втекти в інші країни, щоб там вчитися й працювати. А я вважаю, що наші діти мають здобувати якісну освіту тут, працювати на благо рідної економіки та не шукати щастя на чужині!»