Влада має бути в руках народу! — Наливайченко на Чернігівщині

Лідер Руху «Справедливість», кандидат у президенти Валентин Наливайченко виступає за розширення прав об‘єднаних територіальних громад. Про це він заявив сьогодні під час зустрічі з мешканцями селища Добрянка Чернігівської області.

IMG_7856-min

Наливайченко наголосив, що його президентська програма передбачає розширення та гарантування права об’єднаних територіальних громад розпоряджатися землею, надрами, бюджетом.

«Влада має бути в руках народу. Розпоряджатися владою мають об‘єднані територіальні громади. Саме вони повинні розподіляти свій бюджет – це їхнє право, це гроші, які вони заробили тяжкою працею», — зазначив він.

Кандидат у президенти також ініціює надання місцевим громадам права обирати та звільняти керівників місцевих правоохоронних органів та суддів. «Вони мають працювати для ОТГ та ставити інтереси громади вище за все. А якщо вони не справляються, то у людей повинна бути можливість зняти їх з посад», — вважає він.

IMG_7866-min

Під час зустрічі Валентин Наливайченко також окреслив основні пункти своєї президентської програми та відповів на запитання. Зокрема, мешканців Добрянської ОТГ цікавила його позиція з мовного питання, адже вони живуть майже на кордоні з Білоруссю. Лідер Руху «Справедливість» наголосив, що українська мова має бути державною, але всі інші мови, якими говорять національні меншини, що проживають на території України, мають мати право на вільний розвиток та використання.

Валентин Наливайченко також закликав мешканців Добрянської ОТГ прийти 31 березня на виборчі дільниці і проголосувати: «Щоб ніхто не зміг сфальсифікувати вибори. Адже ваш голос надзвичайно важливий і саме ви маєте визначати, що далі буде з Україною».

До слова, дякуючи наполегливості команди Руху «Справедливість», депутати селищної ради Добрянки проголосували за створення відповідної ОТГ. Люди відтепер зробили перший крок до самостійності. Другий буде 31 березня. Разом змінимо все!

IMG_7886-min

IMG_7885-min