Боротьба триває. Людям у Чернігові замість компенсації за зруйноване житло будують каналізацію

Підтвердились найгірші чутки, що поширювались між постраждалими від минулорічної зливи мешканцями будинків по вул. Декабристів у Чернігові.

Як стало відомо, майже на тому місці, де нещодавно була зустріч чернігівців з лідером Руху «Справедливість» Валентином Наливайченком, будуватимуть резервуар для зливних вод.

IMG_8443

«Робочим проектом передбачено влаштування споруди для тимчасового накопичення зливових вод площею 0,457 га, середньою глибиною води при наповненні 4 метри, що покращить умови відведення зливових вод з метою недопущення підтоплення та затоплення навколишньої території, зокрема і забудови приватного сектору», — йдеться у листі заступника міського голови Чернігова А. Черненка.

Однак мешканці затопленої вулиці побоюються, що туди зливатимуть каналізаційні відходи, що перетворить їхнє і так непросте життя на суцільний жах. Люди скаржаться, що місцеві чиновники не роз’яснюють плани будівництва, не проводять громадських слухань, не враховують побажання мешканців.

Люди масово звертаються за допомогою до правового центру Руху «Справедливість».

Юристи Руху вже готують звернення до міської влади для отримання чітких роз’яснень стосовно призначення запланованого будівництва та модернізації.

Як ми вже не раз повідомляли, правовий центр «Справедливості» допомагає постраждалим від минулорічної зливи чернігівцям добитися від влади належної допомоги та компенсації. На початку лютого з мешканцями підтопленої вулиці Декабристів зустрівся лідер Руху «Справедливості» Валентин Наливайченко.

IMG_8396IMG_8428