Наливайченко на Закарпатті: «Залякування від влади не зупинять наш рух уперед!»

Сьогодні, 20 лютого, Закарпаття із візитом відвідав кандидат у Президенти України, лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

BJ1_1694Політик зустрівся із місцевими медиками, активістами та журналістами. Він представив свій план дій на посту Президента України, а також зустрівся з громадськими організаціями, які підтримали ініціативу Валентина Наливайченка «За вільні й справедливі вибори».

«Ще перед початком виборчої кампанії та реєстрації мене, як кандидата, наша команда представила чіткий план дій майбутнього президента. Першим кроком має стати деокупація захоплених Росією територій. Для цього має бути укладена нова міжнародна угода, ініційована Україною. А підписантами мають стати усі наші партнери, разом із ключовими світовими гравцями. Ми навіть передбачили участь Великобританії у цій угоді, якщо доти вона вийде із ЄС. Крім того, на посту Президента ініціюю створення Національного центру звільнення заручників, котрий на мою думку варто було вже давно створити, та Міжнародного економічного фонду підтримки України, — розповів кандидат в Президенти України Валентин Наливайченко. – Ми маємо максимально залучати міжнародну допомогу для допомоги людям, що постраждали в наслідок війни на Донбасі. А таких українців, що потребують адресної допомоги сотні тисяч по всій країні. І тут на Закарпатті їх теж чимало. То ми будемо спрямовувати допомогу в кожну область».

Ключовим елементом відновлення розвитку України Валентин Наливайченко назвав боротьбу з корупцією та відновлення обороноздатності. Свого часу Рух «Справедливість» закупив для українських військових, зокрема і для закарпатської бригади, оборонні комплекси.

«Це броньовані комплекси, облаштовані за стандартами НАТО, тобто включають новітнє озброєння, необхідні елементи для первинної медичної допомоги разом з душем із гарячою водою та можливістю приготувати їжу, а не користуватися на передовій лише сухпайками. І це все українського виробництва. Я вважаю, що новий президент має закупити тисячі таких модулів, тим паче українського виробництва. А отримавши такі замовлення, оборонний комплекс запрацює на повну і саме він має стати двигуном економіки України», — вважає Валентин Наливайченко.

Кандидат в президенти від «Справедливості» також наголосив, що і формат армії варто змінити за зразком добровольчих армій, як-от у Фінляндії.

«Кожен доброволець має мати право на зброю та якісну військову підготовку. І у разі потреби може бути залучений до ЗСУ», — зазначає політик.

BJ1_2203

Що стосується тотальної корупції, то тут Валентин Наливайченко виступає за негайний запуск Антикорупційного суду та реформування судів загалом. Він вважає, що відбором суддів має займатись міжнародне експертне середовище і обирати серед найкращих українських юристів.

Крім цього, варто провести тотальну чистку нинішніх суддів та нарешті зробити цю гілку влади по-справжньому незалежною.

«Чому ми досі не можемо залучити такі інвестиції, як сусідня Польща? Відповідь проста – нема верховенства права. Жоден інвестор не хоче вкладати гроші, знаючи, що у суді неможливо відстояти власну правоту. Якщо цю проблему вирішити, то зникнуть і супутні. Так ми зможемо залучити інвестиції, так ми зможемо посадити корупціонерів та повернути награбовані гроші, виведені в офшори. Для цього потрібна політична воля першої особи та підтримка громадян. І те, і інше у мене є», — сказав Валентин Наливайченко.

Варто наголосити, що команда лідера «Справедливості», зокрема довірена особа – Володимир Чубірко, представив план дій для Закарпаття, орієнтований на розвиток краю.

«Закарпаття — чудовий край. І тут багато можливостей, але є ключові галуззі, котрі варто розвивати. В першу чергу, туризм. А це і дороги, бо, наприклад, до Косина, популярного туристично-рекреаційного комплексу, можна і не доїхати нашими шляхами. Це може і має робити влада на місцях. Друга важлива річ – це розвиток машинобудування. Колись це почалось на Закарпатті із зведення заводу «Єврокар». Тут збирають популярні автомобілі «Skoda», але зараз це підприємство працює лише на 20%. Його знищує влада та олігархи, приймаючи такі закони, що бізнесу невигідно працювати. Але ми маємо план дій для цього підприємства та для подібних бізнесів на Закарпатті. Ще одним аспектом є рішуче вирішення питання рубки лісу. Ми бачимо, що «боротьба» з вирубкою триває, але чим більше борються, тим більше вирубують. Тут треба діяти жорстко, аж до повної заборони рубки лісу, а то скоро Карпати облисіють», — сказав Володимир Чубірко.

Також Володимир Чубірко наголосив, що на Закарпатті активно розвивається малий автентичний бізнес, як-от «Селиська сироварня». І саме таких підприємців варто підтримувати, котрі виробляють якісний продукт та створюють робочі місця.

Згадав Валентин Наливайченко і про потенційну Холмківську ОТГ, якій так і не дозволяють утворитися представники президента в області. Хоча всі юридичні норми збереженні. «Справедливість» підтримує місцевих людей в їхньому прагненні утворити ОТГ та виборює разом з селянами це право в Апеляційному суді у Львові.

Під час зустрічі з громадськими організаціями керівник вибрчого штабу Руху «Справедливість» Руслан Колєсніков наголосив на важливості об’єднатися сьогодні заради захисту волевиялення громадян.

«Маємо забезпечити чесні вибори. 31 березня влада має перейти до людей. Ми вдячні всім українцям-патріотам, які підтримали ініціативу Наливайченка «За чесні й справедливі вибори». Разом зможемо запобігти порушенням і відстояти вибір людей!» — наголосив Колєсніков.

BJ1_1865

Сюрпризом для команди «Справедливості» стало перешкоджання зустрічі кандидата в президенти, лідера Руху «Справедливість» Валентина Наливайченка з виборцями в Ужгороді.

Інцидент стався сьогодні в Ужгородській районній клінічній лікарні, де заздалегідь була запланована зустріч кандидата з працівниками. Але у день приїзду головний лікар комунального медзакладу повідомив, що зустріч скасована через тиск на нього з боку представників місцевої облдержадміністрації за вказівкою з Банкової.

«Прикро, що саме тут, в Ужгороді, президентська влада через своїх намісників російськими матюками залякувала керівництво лікарні, щоб не дозволити нашу зустріч. Я всім їм говорю – вам залишилося 40 днів! Припиняйте матюкатись і перестаньте мучити людей. Ми все одно відновимо рух нашої країни в Європу і будемо тут будувати європейську лікарню і будемо підтримуватимемо чудових українських лікарів», – прокоментував інцидент Валентин Наливайченко.

Однак зустріч з виборцями все ж відбулася. Медики вийшли до кандидата у президенти просто на ґанок лікарні, незважаючи на офіційну заборону свого керівництва.

BJ1_1494-01-1024x683