Валентин Наливайченко зустрівся з інтелігенцією Рівненщини

Кандидат у президенти, лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко сьогодні працює на Рівненщині, де серед запланованих зустрічей і подій надзвичайно важливе місце має спілкування з представниками місцевої інтелігенції.

IMG_2291-minЖурналісти, активісти, волонтери, представники громадських організацій і люди праці — суспільство хоче знати, як саме Валентин Наливайченко планує відновити мир в Україні та які пріоритети на посаді Президента України перед собою ставить.

«Мій план відновлення миру має три головні складові — значне посилення обороноздатності, дієва міжнародна підтримка і підйом економіки країни. Це необхідно зробити максимально швидко і ефективно. Так має діяти Президент України!» — розпочинає з найголовнішого кандидат у президенти.

Валентин Наливайченко наголосив, що ані Мінські домовленості, ані Будапештський меморандум — не працюють.

«Понад 100 раундів переговорів у Мінську. І який результат? Ці домовленості навіть називаються «Ініціативами президента Порошенка й президента Путіна». Невже ми якісь ініціативи Путіна реалізовуємо? Потрібна нова й дієва міжнародна угода з деокупації. І вона в мене є» — зазначив політик.

За його словами, ключове питання у відновлення миру — виведення з окупованих територій військ агресора та спецслужб Російської Федерації. Саме тому угода має передбачати й забезпечувати повну деокупацію українських земель.

Окрім цього, Валентин Наливайченко має план рішучого й жорсткого наведення порядку в державі, починаючи з головного — відновлення економіки.

IMG_2248-minКандидат у президенти зазначив, що відновлення економіки передбачає лібералізацію малого бізнесу, максимальну доступність і здешевлення кредитів, заборону силовим органам втручатись у роботу підприємців, а також це й серйозна підтримка українських підприємств, наприклад, за рахунок оборонних замовлень.

Валентин Наливайченко вважає, що Україні потрібен дієвий і ефективний Кодекс соціального захисту громадян, який «зобов’яже раз і назавжди будь-який уряд своєчасно і в повному обсязі виконувати соціальні зобов’язання, виплачувати пенсії, стипендії, зарплати й інші соціальні виплати».

Знищувати корупцію в країні треба рішуче: почати з прийняття законів про імпічмент Президента, заборону займатися бізнесом, знаходячись при владі, скасування недоторканості та привілеїв представників влади.

«У країні має запрацювати принцип невідворотності покарання для людей, які працюють у владі», – вважає політик.

Для цього Україна повинна мати Антикорупційний суд, конкурси на суддівські посади мають бути прозорими і доступними для всіх громадян, у яких є відповідний фах.

«Моїми принциповими положеннями програми майбутнього президента є ключові пріоритети національної безпеки, зовнішньої політики, економіки та соціального захисту», – зазначив Валентин Наливайченко.

IMG_2294 (1)-minIMG_2105-min