Наливайченко у Здолбунові: «Ми повернемо престиж праці залізничників!» (відео)

Лідер Руху «Справедливість», кандидат у президенти Валентин Наливайченко провів зустріч з працівниками депо Здолбунівського відділення Укрзалізниці.

Як і всюди по Україні, людей турбують низькі зарплати, пенсії, відсутність чітких соціальних гарантій.

Валентин Наливайченко розповів про свою ініціативу – Кодекс соціального захисту. Мова йде про те, що Кодекс зобов’язуватиме уряд вчасно і в повному обсязі виплачувати пенсії, зарплати, стипендії, тобто усі соціальні виплати. За невиплату – кримінальна відповідальність. Він також запевнив, що підвищення зарплат та пенсій до рівня європейських є одним з його пріоритетів на посаді президента.

Ще одне болюче для людей питання – комунальні тарифи. Лідер Руху «Справедливість» переконаний, що зниження цін, зокрема на газ, цілком реальне.

«Потрібно ліквідувати корупційну надбавку в тарифах, яка зараз сягає 30-40%. Треба також збільшити видобуток власного газу та нафти, залучити міжнародні інвестиції та сучасні технології та створити прозорий внутрішній ринок», — сказав він, додавши, що це дозволить знизити ціну у 2 рази. Це ж стосується і електрики – на внутрішній ринок має йти власна дешева електроенергія, а за кордон треба продавати її вже за ринковими цінами.

Цікавилися люди і думкою Валентина Наливайченка щодо появи в Україні приватних залізниць.

«Не на часі. Треба спочатку навести порядок в Укрзалізниці, а потім поступово вводити приватні компанії на окремі напрямки», — вважає він. І якщо приватники запропонують кращі умови для людей, платитимуть податки, тоді можна поступово переводити у приватні руки.

Валентин Наливайченко запевнив, що він, як новий президент, поверне престиж праці залізничників в Україні і виведе українську залізницю на рівень кращих транспортних компаній світу.

«Ви, українські залізничники, дуже потрібні Україні, яка після зміни влади відновить рух до ЄС!» — сказав кандидат у президенти.

2019-02-06 13.35.242019-02-06 13.35.37