Валентин Наливайченко у Сумах окреслив свої президентські пріоритети

Кандидат у президенти, лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко сьогодні презентував свою передвиборчу програму у Сумах.

Своїми пріоритетами на посаді президента політик назвав відновлення миру та територіальної цілісності країни, інтеграцію до ЄС та НАТО та економічний розвиток.

IMG_1509-min«Для економіки потрібно, насамперед, заборонити розкрадання країни. А тому знищення корупції для мене є завданням номер один», — сказав Наливайченко.

Він також ініціює ухвалення Кодексу соціального захисту українців. «Це означає, що уряд буде раз і назавжди зобов’язаний в повному обсязі виконувати усі соціальні зобов’язання для всіх, під кримінальну відповідальність», — пояснив лідер руху «Справедливість».

За його словами, ліквідація усіх чиновницьких пільг та привілеїв, скорочення кількості державних службовців та депутатів вивільнять з бюджету кошти, які так необхідні медицині, освіті та іншим галузям, які постійно не доотримують фінансування.

«Усі державні кошти повинні працювати на благо людей, а не корумпованих чиновників чи олігархів», — наголосив Наливайченко.

Ще одна ініціатива лідера Руху «Справедливість» — запровадження електронного уряду, єдиного веб-порталу з надання усіх адміністративних послуг. Це, на його переконання, дозволить подолати корупційну складову та дасть можливість кожному українцеві без черг, хабарів та чиновників безкоштовно вирішити будь-яке питання – від реєстрації автомобіля чи відкриття бізнесу до запису дитини у дитячий садок чи школу.

Окрема увага – оборонно-промисловому комплексу. Наливайченко переконаний, що головне завдання влади, особливо в умовах російської агресії, – завантаження державними замовленнями усіх українських оборонних підприємств.

«Має, серед інших, нарешті запрацювати і «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон», — зазначив кандидат у президенти.

Він також наголосив на необхідності повної реконструкції та модернізації інфраструктури Сумської області. Окрему увагу політик звернув на жахливий стан доріг в області: «Дороги розбиті вщент, ніби після бомбардування. Куди дивиться влада?»