Руслан Колєсніков про першочергові кроки для відновлення економіки України

Перше: заарештуємо офшори наших можновладців – від Лазаренка до Порошенка. І не просто заарештуємо, а доб’ємося повернення цих мільярдів доларів в економіку країни. Вони стануть стартовим капіталом, щоб почати будувати заводи і фабрики, створювати нові робочі місця.

Про основні першочергові кроки для відновлення України говорив в ефірі «Українського радіо» керівник штабу, заступник голови Руху «Справедливість» Руслан Колєсніков.

«Усі ці офшори відомі, більше того, наші міжнародні партнери, країни-члени ЄС і США, за політичної волі влади допомогли би Україні не тільки заарештувати рахунки, а і вперше в історії країни почати процес повернення коштів у країну. Це колосальні для України суми!» — наголосив Колєсніков.

На думку очільника штабу партії, «друге, що необхідно зробити, – активно працювати над покращенням інвестиційного клімату».

«Зараз закордонний інвестор дивиться на Україну як на прірву, де безслідно зникають його гроші. Якщо він збудує тут завод, ніхто не гарантуватиме йому захист від рейдерства. Якщо вкладе гроші в нашу банківську систему, він має бути готовим до того, що банк може несподівано збанкрутувати. Тому інвестор в Україну не йде» — пояснив політик.

Колєсніков зауважив: «Ми маємо зробити повністю вільну економічну зону у нашій країні, щоб залучити якомога більше закордонних інвестицій. Лише тоді зможемо говорити про гідні пенсії. Або, приміром, про кредити під 2–3 %, як у розвинених країнах, а не під 18–20%, як у нас».

Третій важливий крок, за словами керівника штабу Руху «Справедливість», — забезпечення гідних умов життя, щоб повернути з-за кордону мільйони українців, які були змушені шукати кращої долі за межами батьківщини.

«Ці люди – з іншою ментальністю, із прогресивним світоглядом – стануть однією з рушійних сил, які впливатимуть на розвиток країни. Адже чим більше у нас буде людей із волею і бажанням змінити Україну, з новим мисленням, тим швидше ми станемо на шлях розвитку!» — додав Руслан Колєсніков.