Річниця розгону Євромайдану. Точка неповернення

5 років минуло з моменту жорстокого побиття студентів під час Євромайдану. Підступно й уночі на активістів зчинили силовий тиск. Влада розраховувала придушити зібрання людей на головній площі столиці й поставити крапку на дискусіях про євроінтеграцію України.

4-635x472

«Не забути той біль і те відчуття відчаю, коли побачив шокуючі кадри з розгону студентів на Майдані. Такої жорстокості, такого звірства проти власних громадян – мирних мітингувальників – Україна часів незалежності не бачила і навіть не могла собі уявити», — згадує події тих часів Валентин Наливайченко.

Усе пішло не за планом влади. Уже наступного дня на центральні вулиці Києва вийшов мільйон українців! Люди вийшли за гідність і честь. За свободу слова. За європейське майбутнє нашої країни. Тоді українці показали свою готовність захищати одне одного, об’єднуватися заради спільної мети відповідно до наших національних інтересів.

Тодішній режим хотів позбавити нас і наших дітей європейського майбутнього. Але ми, українці не захотіли жити в атмосфері страху та репресій, і сказали рішуче «ні» авторитаризму та беззаконню.

«Впевнений, що і зараз нам усім вистачить рішучості сказати «ні» корупції, брехні й непрофесіоналізму, і обрати наш шлях миру та процвітання», — наголошує лідер Руху «Справедливість».

Єднаймося! Проти занепаду, злиднів, брехні й корупції у владі. За світлий шлях розвитку України!