Юристи «Справедливості» домоглися надання статусу УБД жінці-парамедику

E9B97F6F-536D-48F1-B804-D7F96984E90E

Чернігівський районний суд встановив юридичний факт участі жінки-парамедика Наталки в бойових діях, пов’язаних з захистом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Свідками стали її побратими, такі ж добровольці, як і вона – Олександр Іллюшко та Світлана Здор. Вони підтвердили її перебування у зоні розмежування.

Завдяки юристам чернігівського правового центру «Справедливість» все ж вдалося домогтися цього. Це суттєвий крок до надання Наталці статусу УБД, адже таке рішення – це єдиний державний документ, який засвідчує участь добровольців в АТО.

Хоча Наталка вже 4 роки перебуває на фронті та надає медичну допомогу нашим бійцям, держава не поспішала визнавати її захисником України. Хоча вона неодноразово отримувала відзнаку «За надання кваліфікаційної медичної допомоги пораненим військовослужбовцям» та втратила на цій війні свого чоловіка, її не надали ніяких пільг та соціальних гарантій УБД.

Та завдяки нашим юристам добровольці все ж отримують визнання. Ми продовжимо боротися за цих самовідданих людей, як вони борються за нас!