Представник «Справедливості» бере участь у велопробігу «Чумацький шлях в Америку»

photo_2018-08-23_16-07-57

З травня по серпень 2018 року ми слідкуємо за реалізацією амбітного плану команди українських волонтерів — велопробіг «Чумацький шлях в Америку». Довжина траси — понад 10 тисяч кілометрів від Тихого до Атлантичного океану за 100 днів, 25 штатів Америки та провінцій Канади, 435 міст.

Українські «велочумаки», як вони себе самі називають, поставили мету показати місцевим жителям і українцям в діаспорі Україну як сучасну державу та підтримати постраждалих внаслідок війни на сході України, ветеранів АТО.

Серед учасників велопробігу є й представник Руху В. Наливайченка «Справедливість» Сергій Крупний, який очолює партійний осередок в м. Вишневе.

photo_2018-08-23_16-10-28

«Я готувався до цієї дивовижної мандрівки майже рік. У рідному Вишневому надав свій приватний офіс для організації та підготовки цього трансамериканського веломарафону», — розповідає Сергій. — «Зараз я виконую функцію водія у машини супроводу — мікроавтобусі під позивним «Пастор», це авто ми придбали у ямайській церкві в Нью-Джерсі. В ній всі наші речі», — описує деталі подорожі наш однопартієць, що завдяки своїй невгамовності та патріотизму опинився в іншій частині світу.

«22 травня мої колеги-велосипедисти стартували з Лос-Анджелеса, а через Санта-Барбару — до Сан-Франциско й Сіетла. Перетнули Північну Америку від Тихого до Атлантичного океану, далі попрямували до кордону з Канадою. На нашу честь підняли український прапор біля міської ратуші Бостона! Проїжджали по 100-200 км в день», — переповідає наш колега подробиці початку велотранспортного туру.

photo_2018-08-23_16-09-50

Оттава радісно зустріла українців. В ній учасники велопробігу зустрілись з Послом України в Канаді Андрієм Шевченком та співробітниками посольства, активістами велоспілки Оттави та українською громадою. Разом з ними здійснили велопробіг з українською символікою вулицями канадської столиці. Потім зустрілись на парламентському пагорбі з міністром захисту навколишнього середовища Канади, радником мера Оттави, керівництвом Оттавського відділення Конгресу Українців Канади та Українського Національного Об’єднання.

photo_2018-08-23_16-09-40«А далі — незабутні дні в Торонто! Ми побачили стільки всього надзвичайного, що важко навіть передати: найбільшу вежу північної Америки CN Tower 553 метри, відвідали місце майбутнього меморіалу жертвам голодомору, зустрілись з пластунами в містечку Графтон, до нас завітав мер міста Каледон Алан Томпсон. Також ми мали зустріч з громадою Торонто в Українському Національному Об’єднанні, завітали до Онтарійського парламенту, познайомились з дивовижним Інститутом святого Володимира — це були надзвичайно цікаві та найнасиченіші подіями дні!», — з вибухом емоцій переповідає свої враження наш однопартієць.

Особливо вразив велочумаків Ніагарський водоспад — це ще одне північноамериканське диво, де вони мали чудову фотосесію.photo_2018-08-23_16-10-17

«Приємні спогади лишив Монреаль — чудове франкомовне місто. Звідти вирушили в Бостон, нам пощастило: трохи проїхались по трасі F-1 (формули один). А надалі штурмували Аппалачі. Найскладніший відрізок шляху пролягав крізь гори, хоч це і невисокі скелясті відрізки, але додали чимало клопоту. Літня спека там змінялася теплими дощами, а підйоми — спусками. Ночі в горах були надто холодними. Велочумаки долали підйоми більше 2 км. Вони вже добре загартовані попередніми випробуваннями, їх не лякали десятки розбитих підшипників та ланцюгів», — зосереджується на згадці про складні моменти Сергій.

Ночівлі велочумаків проходили по-різному: якщо відбувалась зустріч з громадою, то місцеві мешканці могли запросити на ніч до себе. Та здебільшого ночували учасники в українських церквах та організаціях, або ж в кемпінгах та туристичних наметах, у місцях відпочинку, парках для будинків на колесах.

«24-го серпня, в День незалежності України, у Вашингтоні ми плануємо завершити благодійний проект велотранспортного туру «Чумак-Вей».

Команда Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» пишається такими людьми у своїх лавах! Сергій Крупний несе вісточку про Україну на інший бік океану! Бажаємо йому та всім мужнім і витривалим учасникам велотранспортного туру успішного фінішу та прекрасних спогадів на все життя.

photo_2018-08-23_16-10-09

Разом — сила!