Громадський діяч і політик Валентин Наливайченко поінформував Посла ЄС Хюга Мінгареллі про порушення владою України прав територіальних громад на Закарпатті

Про це, зокрема, лідер Руху «Справедливість» написав у відповідному листі Голові представництва ЄС в Україні та попросив донести це до відома міжнародних партнерів.

У листі йдеться про блокування владою належної реалізації проведення адміністративної реформи. Зокрема, штучне блокування ініціативи з об’єднання територіальних громад Ужгородського райну.

«Відповідно до Закону України «Про добровільне об‘єднання територіальних громад», органи місцевого самоврядування прийняли рішення про об‘єднання та у січні 2017 року направили відповідне подання до Закарпатської облдержадміністрації. Однак, вже більше року державна влада унеможливлює реалізацію права територіальних громад області. У травні ж цього року органи місцевого самоврядування району звернулись до Закарпатського окружного адміністративного суду з вимогою визнати дії місцевої влади протиправними», — йдеться у зверненні до Посла ЄС.

«Відвідав з робочою поїздкою Закарпатську область. Змушений констатувати, що процес децентралізації у різних регіонах нашої країни здійснюється вкрай повільно та часто не враховує інтересів людей» , — зазначив Валентин Наливайченко.

«Попросив би Вас, пане Посол, поінформувати міжнародних партнерів про порушення прав громадян України, які мають місце в Ужгородському районі», — підсумував у листі лідер «Справедливості».