Питання миротворчої місії та міжнародної тимчасової адміністрації на Донбасі під впливом Росії, — М. Лубківський

В ефірі каналу “112.Україна” радник із міжнародних питань Руху “Справедливість”, дипломат Маркіян Лубківський зауважив: всі рішення по Донбасу проходитимуть процедуру голосування в Раді Безпеки ООН, де Росія володіє правом вето.

“Відповідно, якщо миротворці і з’являться на Донбасі, то тільки у тому форматі, який буде прийнятний для РФ. Тому я доволі скептичний і не вірю в те, що місія реальна і реалістична на українських умовах. Якщо вона буде запроваджена вона має працювати на те, щоб відновити територіальну цілісність України. Але Російська Федерація робитиме все для того, щоб не відпустити окуповані території з-під контролю”, — наголосив Лубківський.


Росія, начебто, готова вирішуати питання по Донбасу через Міжнародну адміністрацію, але вона не готова рухатися в напрямку вирішення питання Криму. Загалом, така позиція для України неприйнятна, заявив він.

“Тому я краще б звертав увагу на думки і позицію новопризначеного радника з міжнародних питань безпеки США Джона Болтона, який займає в цьому питанні доволі жорстку позицію. Він говорить про те, що Україні треба надати летальну оборонну зброю, посилювати санкції проти РФ. На моє переконання, такий шлях є виграшним для України”, — впевнений посол Маркіян Лубківський.