ПДМШ допоміг «T-Helpers» провести навчання з такмеду на передовій

З 18 до 24 лютого троє інструкторів ГО «T-Helpers» проводили для бійців заняття з тактичної медицини на позиціях, які займає одна з бригад ЗСУ на передовій в Донецькій області. Навчання проведено за сприяння Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова (ПДМШ), який надав автомобіль швидкої допомоги та водія.

ПДМШ

«Виїжджали кожен день, об’їздили основні позиції бригади на передовій. Заняття проводили з офіцерами, особовим складом, медиками. Працювали в бліндажах, окопах. Навчання було стислим, оскільки на позиціях багато часу нам не давали, та й обстріли були», — розповіла один з інструкторів кардіолог Оксана Макар.

За словами Оксани, починаючи з третьої хвилі мобілізації, інструктори «T-Helpers» проводили заняття здебільшого на Яворівському полігоні. Коли цього разу бригада виїжджала на фронт, її командування звернулося до волонтерів з проханням приїхати в місце тимчасової дислокації для завершення курсу такмеду. Зі свого боку, Оксана звернулась до голови Наглядової Ради ПДМШ Олега Шиби, який надав заправлений пальним автомобіль з водієм – Андрієм Остапчуком.

Разом із Оксаною інструкторами в цій команді були терапевт Наталя Іжицька, яка, власне, є керівником T-Helpers, а також хірург Дмитро Пожарський. Троє з цієї команди – Оксана Макар, Дмитро Пожарський та Андрій Остапчук – неодноразово брали участь у ротаціях ПДМШ на сході.