Корупція, відсутність реформ та все ще інтегрованість в «русский мир» заважає Україні стати лідером Східного партнерства, — Лубківський

Корупція, відсутність реформ та все ще інтегрованість в «русский мир» заважає Україні стати лідером Східного партнерства. Про це в Укрінформі заявив радник із міжнародних питань Руху»Справедливість», посол Маркіян Лубківський.
«Угода про асоціацію Україна-ЄС не виконується, або виконується на вкрай низькому рівні. Українське законодавство й досі не синхронізоване із нормативною базою ЄС», — наголосив дипломат.
На його переконання, якби не корупція і бездіяльність влади, Україна могла б не лише стати безумовним лідером Східного партнерства, але й конкурувати з новими членами ЄС у багатьох сферах.
_IVA4989
«Євросоюз має відігравати більш проактивну роль у сприянні об’єднанній реакції ЄС на довготривалу безпекову загрозу, якою є Росія для його сусідів і Європи в цілому», —  зазначив він говорячі про головні виклики на 2018 рік під час круглого столу «Що заважає Україні стати лідером Східного партнерства?»
Нагадаємо, що Україна посіла третє місце в одному з двох оцінювальних блоків Індексу європейської інтеграції «Східного партнерства» і поступилася Грузії та Молдові.