Добровольці Чернігівщини просять видати їм посвідчення «УБД – доброволець»

Питання отримання посвідчень «Учасник бойових дій — доброволець» учасники ГО «Об’єднання добровольців» підняли на засіданні робочої групи щодо розширення повноважень Комісії з визначення бійцями-добровольцями осіб, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України, для надання їм одноразової матеріальної допомоги.

Перед хасіданням воїни звернулись до Чернігівської обласної ради з проханням внести зміни до положення про Комісію та надати їй право видавати посвідчення.

Чернігів УБД

Рух «Справедливість» підтримав добровольців. У результаті домовилися звернутися до Департаменту соцзахисту населення Чернігівської ОДА для розгляду можливості внесення змін до Положення даної комісії в частині розробки посвідчення «УБД – доброволець».
Чернігів УБД 3Юристи Правового центру Чернігівської обласної організації Руху В. Наливайченка взяли це питання під свій контроль.

Нагадаємо, що саме Рух «Справедливість» став ініціатором створення цієї Комісії для захисту прав воїнів-добровольців. І минулого року на обласному рівні було прийнято рішення про разову фіндопомогу добровольцям у розмірі 5 000 гривень.

Фото: Чернігівської обласної організації Руху «Справедливість»