Лубківський: рішення Кабміну про психіатричний огляд дипломатів — суперечливе (відео)

Радник із міжнародних питань Руху В. Наливайченка «Справедливість», посол Маркіян Лубківський назвав рішення Кабміну про обов’язковий психіатричний огляд дипломатів невчасним і суперечливим

«Не розумію, чому дипломати. Значно кориснішим було б, якби було встановлено обов’язковість психіатричного огляду не дипломатів, а депутатів Верховної Ради», — зазначив він в інтерв’ю телеканалу 112.ua.

На думку Лубківського, такі рішення мають бути «технічними і тривіальними», вони не потребують винесення на обговорення суспільства. Адже трохи дивним виглядає, коли три тижні тому країна вшановує дипломатів, відзначаючи 100-річчя української дипломатії, а вже сьогодні обговорює рішення Кабміну про обов’язковий огляд дипломатів на предмет психіатричної відповідності.

«Безумовно, ніхто не заперечує потрібність психіатричних тестів, але важливіше було б виявляти зрадників і корупціонерів. За свою дипломатичну кар’єру я жодного разу не стикався із психічно неадекватними колегами», — наголосив Маркіян Лубківський.