Рух “Справедливість” вимагає оперативного та неупередженого розслідування вбивства Ірини Ноздровської

Рух В. Наливайченка “Справедливість” вимагає від правоохоронних органів оперативно, професійно та неупереджено розслідувати вбивство юриста, правозахисниці Ірини Ноздровської!

Ми підтримуємо людей, які у пошуках справедливості вийшли 2 січня на мирний мітинг під Київську обласну поліцію з такою ж вимогою. Однак закликаємо громадськість контролювати, а не заважати слідству, слідуючи букві Закону!

І Н 2

Мітинг під ГУ Київської обласної Національної поліції. 2 січня 2018 рік

І Н

Ірина останні два роки добивалася покарання для людини, який перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, збив її сестру Світлану. Дядько винуватця смертельної ДТП на той момент був главою Вишгородського районного суду. Суд в Обухові засудив Дмитра Россошанського до семи років позбавлення волі. Однак 27 грудня захист винуватця в Апеляційному суді Київської області ледь не добився його звільнення з-під варти за амністією. Та завдяки професіоналізму та наполегливості Ірини, суд у результаті ухвалив відправити справу до суду першої інстанції і продовжив йому арешт на 60 діб.

Жінка в суді заявляла, що їй неодноразово погрожували друзі Россошанського, відкрито кілька кримінальних проваджень. А після судового засідання 27 грудня Ірині відкрито погрожував батько Россошанського. За два дня жінка зникла. Знайшли її вже мертвою. Донька Ірини звернулася в поліцію. Сьогодні внесли в ЄРДР (номер провадження — 12017110150001249). Правова кваліфікація — ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

І Н 3 І Н 4

Ірина Ноздровська

Команда Руху “Справедливість” висловлює слова співчуття та підтримки родині та друзям Ірини Ноздровської

Рідні і друзі жінки, громадські активісти впевнені: до вбивства причетні близькі до Дмитра Россошанського люди. Тому їх обурило те, що правоохоронці затримали нареченого Ірини та почали обшук в його батьків. При цьому ані слова про причетність до вбивства близького оточення вбивці її сестри Світлани. Під тиском громадськості, чоловіка звільнили з-під ватри.

Команда Руху В. Наливайченка “Справедливість” висловлює слова співчуття та підтримки родині та друзям пані Ірини.

Закликаємо всіх, хто причетний до розслідування її вбивства, керуватися принципами Чесності, Відповідальності та Справедливості!

Фото: І. Шпак, Ю. Мельник, мережа Інтернет