Велика політична реформа: не маємо права зрадити людей

Як швидко для мене та моїх Друзів та Побратимів летить час з 9.09.2017, коли ми виїхали на Українсько-польський кордон захищати інститут Громадянства, який на прикладі Саакашвілі сплюндрував Порошенко.

Далі було 10.09: ейфорія від того, що ми змогли, не дивлячись на всі перепони що створювала влада для нас на Краківці, Мостиській-2 та Шегинях.

Потім тиждень відписок, відфренджувань і ярликів на нашу адресу, а потім… Потім ми дізнаємося, що одного з лідерів Штабів Спільних Дій, лідера Руху «Справедливість» — Валентина Наливайченка, 21.09. викликають на допит в СБУ за ФЕЙКОВИМИ звинуваченнями у ніби-то польотах до Росії під час війни.

Ми відстояли Наливайченка. СБУ НІЧОГО не змогла довести, бо було зрозуміло — справжня причина виклику полягає якраз-таки у 10.09., а надуманий привід це для «покошмарити».

Далі нам стає зрозумілим, що так далі тривати не може, і ми розпочинаємо підготовку до акції «Велика Політична Реформа» 17.10. Фактично місяць я, мої Друзі-блоґери Максим ИванищевLiza Bogutskaya та всі небайдужі до долі Держави громадяни, люто розганяють інформацію про це розуміючи, що або пан або пропав. «Этот поезд в огне, и нам нечего больше ждать. Этот поезд в огне, и нам некуда больше бежать»…

І от настає 17.10, близько 6 тисяч людей збираються на площі Конституції в очікуванні плану дій, при тому — здебільшого радикальних. Аж тут «виявляється», що всілякі єврооптимісти та ліберальні ґрантові організації обмежуються лише трьома вимогами, серед яких лише одна напряму стосується Порошенка, а саме — внесення законопроекту про антикорупційний суд.

Да, зняття недоторканості з депутатів — необхідна міра для того аби припинити той безмеж, в яому ми жевемо навіть після активної фази Революції Гідності та під час Національно-Визвольної Війни, але! Чому в такому «обрізаному» вигляді? ДЕ зняття недоторканості з Президента та суддів?

Ну і головне: де серед основних вимог прийняття Закону про імпічмент Президента? Чому цю вимогу озвучив ТІЛЬКИ Наливайченко зі сцени 17.10? Де заміна складу ЦВК в купі з новим виборчим законодавством, про яку говорив на чисельних мітингах під ВРУ лідер Руху «Хвиля» Віктор Чумак, адже який сенс нових виборчих правил, якщо рахують по стаорму? ДЕ дострокові парламентські вибори…?

Коротше кажучи, перший день протестів залишив багато запитань. 18.10. лише найкращі боронили периметр від переатестованих «беркутів». при тому бігаючи від одного його краю до іншого, через невелику кількість підготовлених бойових Хлопців. Пишаюсь, що був серед них.

А от третій день взагалі розлютив. Коли Парламент ПОЛОВИНЧАСТО виконав ОДНУ з вимог, а саме направивши до КСУ обидва законопроекти по скасуванню депутатської недоторканості — ліберали масово заявили, що протест закінчено і «знялись», бо «місію виконано»… Яку місію? Ким виконано?

І тоді, Рух Нових Сил Міхеїла Саакашвілі, Рух «Справедливість» Валентина Наливайченка, Самопоміч, Батальйон «Донбас», УНА-УНСО, РПС та Ветерани Добровольчого руху вирішили, що ніхто нікуди не йде, і залишились під ВРУ, оформивши вимоги як належить.

Сьогодні о 18:00, на Площі Конституції, яку ми охрестили Площею Справжніх реформ, представники Добровольчого руху оголосять власні вимоги, а також роз’яснять як діяти далі, роз’яснять порядок перебування на периметрі, який охрестили Територією Совісті, а завтра, 22.10.2017, о 12:00, відбудеться політичне віче, на якому партії та їхні лідери, що не зрадили людей, окреслять механізми боротьби та досягнення результатів. То ж, всіх чекаємо сьогодні та завтра. Слава Україні!